2020. április 22., szerda

Református hittan 04.22.


Tankönyv 46-47. oldal
Isten látja, hogyan éljük az életünket. Hogyan beszélünk, vagy kiabálunk a másikkal. Látja a szívünket, amikor megsajnáljuk azt, aki szenved, vigasztaljuk a szomorút. De tudja azt is, amit gondolunk. Amikor nagyon szeretünk valakit. De azt is amikor gondolatban gyűlöljük a másikat és eltervezzük, hogy bosszút állunk.
Ha szeretünk örül és elkészíti a jutalmat, ami nem más, mint az, hogy minket is szeretnek, sőt még több szeretetet kapunk vissza a másiktól.
Ha útáljuk, gyűlöljük a másikat akkor szomorú. Aki mindig gyűlöl és utál, azt mások is utálni fogják. Szenvedni fog az őt gyűlölők gonoszságától. Jézus tanít: hogyan viselkedjünk másokkal     3. osztály

Most tavasszal, ha elvetünk egy magocskát a földbe, olyan növényke kel ki belőle, aminek a magját elvetettük. Ha salátát vetünk, nem kel ki belőle káposzta.
Ilyen a szeretet és a gonoszság is. Amit a másikkal teszünk, az a mag elvetése és azt kapjuk másoktól.
Jézus erről tanít a könyv 47. oldalán
Ha szeretetet vetünk, szeretetet aratunk.

Jézus példázatában egy király külön maga elé hívja azokat az embereket, akik egész földi életükben szerettek, vagyis a szeretet magját vetették. Jutalmuk az, hogy most már az örökkévalóságban is csupa szeretetet fognak kapni. Örökké együtt lehetnek az őket szerető királlyal, aki nem más, mint Isten és az őket szerető emberekkel.
Amikor ezt meghallják, nem értik. Hiszen ők nem emlékeznek arra, hogy erőlködve mindig csak jót akartak tenni. Ők csak élték az életüket. Közben, ha találkoztak éhezővel, megosztották az ennivalójukat. Ha találkoztak szomjazóval, inni adtak. Ők semmilyen nagy dolgot nem tettek.
Jézus szerint ez az igazi szeret.
Oldd meg a munkafüzet 55. oldalán az 1. és 2. feladatokat és küldd el a cedrusuli62@gmail.com címre.
Az 1. feladatban az egyik oszlopban a rossz dolgok, másik oszlopban annak az ellenkező jó párja van. A feladatod az, hogy mindig a hiányzó ellentétet kell beírni.
Jó munkát! Edit néni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése