2020. április 3., péntek

Rajz 04. 03.


Rajz 04. 03.

A mai nap a közelgő Húsvétra készítünk képeket, kicsit másként.
Először is vegyük elő a rajzlapot! Fekvő képet fogunk készíteni. Ceruzát és festéket készíts elő!
Vegyetek elő egy tojást, és figyeljétek meg rajta a fényeket! A körvonala kicsit sötétebb, árnyékosabb. Ahol a fény ráesik, ott pedig világosabb. Eltehetitek a tojást a helyére.
A lap alsó felébe fessünk nagy tojásokat a következő módon. Fessük erősebb vonallal a szélét, majd mossuk el befelé, vizes ecsettel. Hagyjunk ki fehéren egy-egy részt. Így olyan lesz, mintha fénylene. Legyen 4-5 tojás, különböző színnel! Iránya is változó legyen. Kicsit jobbra, kicsit, balra.

Ha kész, folytassuk ujjlenyomatból készített nyuszikkal a lap felső részébe! Ha megszáradt, filctollal rajzolj füleket, arcot. Most csak fekete filccel dolgozz, mert a többi színes! Ha akarod a tojásokat is kidíszítheted. Arra figyelj, hogy ívesen készítsd a díszítő sorokat!
Írd fel középre, hogy KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET! Tudod, ezt is tervezd meg, hogy fog elférni Képzeletben írd először, és csak utána igazából!


A háttérbe rajzolhatsz filccel kisebb virágot, répát, katicát, pillangót, ha akarsz. Hátteret színes ceruzával satírozással készítünk. Nem baj, ha csíkos. A széleknél kihagyhatsz egy kis helyet. Nem kell teljesen befedni a hátteret, csak ahogy a rajzon látod.
Most fessétek át vizes ecsettel! Figyeld meg, hogyan mossa al a víz, a színeket!

Várom az elkészült alkotásokat.

 Andi néni


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése