2020. április 29., szerda

Etika 04.29.


Etika az egész osztálynak 
04. 29.

Nagyon köszönöm a múlt órai közös képeket, írásokat az osztályról. Egy-egy piros mosolyjelet írhat is érte mindenki a füzetbe. Jó volt látni, és olvasni a gondolataitokat. Remélem nektek is tetszett. Érdemes újra ránézni a közös oldalra (kattints ide), hátha van, akiét még valaki nem látta.

A mai órán osztálytablót készítünk. Olyan osztályképet, amit ti rajzoltok, magatokról.


Ehhez, először nyissuk ki a tankönyvet a 61. oldalon. Az 5. feladatban 4 gyerek kedvenc tevékenységét mutatja be. Kinek mi lehet az? Gondolkodj el, miket kérdeznél tőlük!
Te mit válaszolnál, ha megkérdeznék, hogy mi a kedvenc szabadidős tevékenységed?

Rajzold le az önarcképedet a füzetbe tükörből. Tudod, tanultuk már az arc ábrázolását. Jól figyeld meg arcod részleteit! Milyen távol van a középvonaltól a szemed? Az arc harmadához képest hol van a szemed, a szád, a füled? . . . Színezd is ki!

Ezután írd le, hogy mi a kedvenc elfoglaltságod! Melyik játékot szereted játszani? Van-e kedvenc meséd, könyved? Miben érzed ügyesnek magad? Ha van még valami, amit szívesen elmondanál magadról, akkor bátran írd le! 
Ezt is tegyük erre a közös oldalra (kattints ide), hogy tudjunk belőle készíteni egy osztálytablót!
Itt mindenki elolvashatja a másikról, amit írt. Kicsit jobban megismerhetjük egymást. Nézd meg, hogy van-e valami új dolog a többiekben, amit még nem tudtál róluk!

Remélem mindenki kíváncsi a többiekre!
Várom én is a közös tablót!
Andi néni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése