2020. március 27., péntek

Református hittan 03.25.

Nagypéntek - Péter  megtagadja Jézust

Nyisd ki a tankönyvet az 58. oldalon.

Jézus elfogása után tanítványai nagyon féltek. Amint a megkötözött mestert elvitték, ki hová tudott, menekült, elbújt. A legfiatalabb tanítvány bejáratos volt a főpap udvarába és elhatározta, hogy  távolról követni fogja. Péter - akinek mindig mindenről volt vélménye -  csatlakozott hozzá. Feltehetően elszakadtak egymástól. Péter egyedül maradt. Az éjszaka hűvös volt, az udvaron ácsorgó kiváncsiak és a szolgák több kisebb tüznél melegedtek. Péter is fázott és közelebb húzódott. Volt akinek a külseje volt gyanús, úgy vélte látta Jézussal. Tiltakozott és átment egy másik tűzhöz. Ott a galileai tájszólása árulta el. Másodszor már hevesen tiltakozott: " Nem ismerem azt az embert!"
A kakas hangja térítette észhez. Zokogva rohant ki a palota udvarából. Jézust éppen akkor vitték át egy másik tárgyalásra Heródes királyhoz. Ránézett a zokogó péterre. Tekintete tele voltt szeretettel. Megbocsátott.
Olvasd el a tankönyvben az 58-59. oldalon az olvasmányt, majd a munkafüzet 85-86. oldalán a képregény szövegbuborékjaiba írd be a megfelelő mondatokat a felsorolt lehetőségek közül. Ha a lehetőségeknél odaillőbb mondatokat tudsz alkotni az egy plusz ötöst ér. Jó munkát a feladathoz!
Edit néni

A megoldást a cedrusli62@gmail címre küldd április 1-ig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése